Blog
 

Kjevesmerter

05/09/2019

Kjeveleddet er et ganske komplekst ledd som ligger rett foran øret. Det består av brusk, ledd, leddkapsel og sener fra sterke muskler som hjelper med blant annet tygging av mat. Disse strukturene sammen med problemer i nakken, tenner, munn, bihuler og nerver kan foresake kjevesmerter. 5-12 % av befolkningen kjeve problematikk, kvinner hyppigere enn...

Journal of the American Medical Association (AMA) har publisert en ny studie om har sett på forebyggende tiltak mot korsryggsmerter. Studiet inkluderte tiltak som trening, undervisning, trening sammen med undervisning, såleinnlegg, ryggbelter og andre ergonomiske justeringer. Trening med eller uten undervisning var effektiv i å forebygge korsrygg...

Artrose en tilstand som omfatter slitasje av brusk og ben i et ledd. Denne slitasjen øker med alderen og kan vanligvis bli sett på røntgen bilder. Smertefulle ledd kan være tegn på en betennelse tilstand i hinnen som dekker leddet.

Hoftesmerter

03/29/2019

Hoften er et kuleledd som er laget for å holde oss oppe og bære vekt når vi går, springer, hopper og sparker. De er engasjert i det meste vi gjør av bevegelse. Hoftesmerter kan ha store konsekvenser for bevegeligheten vår og føre til rygg- og bensmerter.

Bekkensmerter

03/20/2019

Bekkenleddet sitter mellom korsbenet og bekken, ofte er kalt for iliosacralleddet. Bekken smerter kan ofte stråle til hofter, lysken, setemuskulaturen, lår og t.o.m. ankelen.

Isjas

03/08/2019

Isjas er en nerve som går fra korsryggen, gjennom bekkenet, bak låret og leggen og ender fremme i tærne. Isjas nerven starter fra korsryggen som flere nerve tråder før den blir til en tykk nerve fra bekkenet og ned. Den forsyner en rekke strukturer langs hele sitt forløp. Irritasjon til isjas nerven kan derfor forsake en rekke symptomer fra...

Krystallsyke

02/10/2019

Krystallsyke er en tilstand som kan være ganske skremmende og ubehagelig når den inntreffer for første gang. Det kan bli beskrevet som et kraftig, kortvarig anfall av svimmelhet eller vertigo.

Nakkesmerter

02/07/2019

Det er mange som sliter med smerter i nakken. Slike smerter begrenser ofte bevegeligheten i nakken og kan skape utstrålende symptomer til skuldre, mellom skulderbladene, hodet og armer.Årsakene kan være:

Rotatorkappen består av fire muskler som går over skulderen. Disse musklene har i oppgave å rotere armen ut og opp, og å stabilisere skulderleddet. Senene til disse musklene kan bli betent, få rifter i seg eller bli totalt overrevet. Slike skader oppstår hos idrettspersoner som kaster mye, ved fall på skulderen eller hos personer med langvarige...

Svimmelhet

02/07/2019

Svimmelhet er en fellesbetegnelse for symptomer som gyngefølelse eller rotasjonsfølelse i eller utenfor hodet. Følelse av svakhet, slapphet eller ørhet brukes noen ganger til å beskrive svimmelhet. Opplevelsen av at omgivelsene eller man selv roterer, gynger eller beveger seg kalles også for vertigo.